Byter man fönster på vintern?

Vi byter fönster året runt! Att man inte kan byta fönster på vintern eller när det regnar är bara en gammal myt. Det går alldeles utmärkt att byta fönster under våra kalla månader, om man vet hur man gör. Vi byter ett fönster i taget, det gamla fönstret plockas bort och det nya står redo att monteras och isoleras direkt. Det handlar högst om ett par minuter som fönsterhålet står öppet.

Hur byter vi fönster på vintern?

Vi på Optimalfönster är proffs på fönsterbyte och har stor vana med att byta fönster under vintern. När det gamla fönstret har demonterats står redan det nya fönstret redo att monteras. Vi isolerar runt det nya fönstret direkt och går sedan vidare till nästa. Det handlar om högst ett par minuter som fönsterhålet står öppet. Den så kallade grovmonteringen, alltså då de gamla fönsterna demonteras och de nya monteras samt isoleras pågår normalt bara under en dag.

Bra årstid för fönsterbyte

Det är på vintern som många märker att de har dåliga fönster som släpper in kyla och läcker värme. Det är därför en bra tid att byta fönster och känna skillnad direkt. Under vintern är också luften torrare och har lägre luftfuktighet än på sommaren. För en van fönsterbytare som arbetar snabbt och effektivt är alltså vintern en bättre årstid för fönsterbyte än vad en fuktig sommardag är.

Boka hembesök