Glasval

I vårt sortiment finns många typer av glas med olika egenskaper. Här kan du välja allt ifrån insynsskyddade glas till lätt tonade solskyddsglas, det ger dig möjlighet att välja det som passar just dig och dina behov.

Insynsskyddade glas

Insynsskyddat glas används ofta i badrum och utrymmen där du önskar vara mer privat. Olika glas ger olika skydd, frostat glas har högst skydd mot insyn.

Solskyddsglas

Vårt solskyddsglas är ungefär 5% mörkare än ett standardglas och tar bort den värme som vi inte kan se. Hälften av värmen kommer av ljuset, resten från infraröd strålning. Solskyddsglaset tar bort nästan all infraröd strålning, vilket gör att rummet blir mycket svalare. Detta glaset är också lite tjockare än vanligt fönsterglas, vilket även gör fönstret mer ljudisolerat.

Bullerdämpande glas

Våra olika fönster finns med olika typer av bullerdämpande glas. Har du en högljudd väg utanför fönstret kan det vara en god idé att investera i bullerdämpande glas. Tänk på att om fönstret utrustas med spaltventil tappar vi en del av ljudisoleringen.

Självrengörande glas

Ett självrengörande glas har en beläggning utvändigt som reagerar på UV-strålningen i solljuset. Det får organisk smuts att lösas upp som sedan sköljs bort när det regnar. För att självrengörande glas ska fungera krävs det att både solljus och regn når fönstret, annars behöver du själv skölja av det ibland. Självrengörande glas kan vara bra att ha på stora fönsterpartier där det är svårt att komma åt för putsning.

Personsäkert glas

Enligt Boverkets regler (BBR 19) krävs ibland personsäkert glas. Till exempel krävs skydd mot skärskador på glasytor som placeras 60cm eller närmare golv. Våra fönsterexperter tittar alltid på detta vid hembesök och lägger till det säkerhetsglas som krävs. Ett härdat glas är cirka 5 gånger så starkt som ett vanligt standardglas.

Kondensreducerande glas

Kondensreducerande, även kallat antikondens glas, är ett glas som minimerar förekomsten av utvändig kondens, imma och frost. Utvändig kondens är inget farligt för fönstret utan ett tecken på att du har ett välisolerat fönster. Kondens bildas på grund av att glaskassetten inte släpper igenom värmen till det yttersta glaset, som då blir nedkylt. Detta fenomen kan uppstå när det är hög luftfuktighet ute, typiskt under vår/höst. Vi erbjuder detta glas som tillval på våra 3-glas produkter med U-värde 0,9 eller lägre.