Svanenmärkta fönster

Gör som Linnea Henriksson, svana dina fönster!
Fönster har många viktiga funktioner i ett hem. De ger oss det viktiga dagsljuset och härlig utsikt, och de ska även smälta in i husets karaktär. Att byta fönster ger inte bara nya, snygga fönster. Nya fönster är både tystare och varmare – och genom att få ner energiförbrukningen spar man också både pengar och miljö.

Hur kan man tänka kring energiförbrukning och fönster?
En stor del av människans påverkan på klimatet beror på utsläpp av växthusgaser kopplade till uppvärmning och nedkylning av våra bostäder. En vanlig energitjuv är äldre fönster som ofta släpper ut onödigt stora mängder energi. Ett nytt fönster är 3-4 gånger mer energieffektivt än ett gammalt. Gör gärna en beräkning på energifonster.nu.

Svanenmärkta fönster
Det finns flera värden (U-värde, G-värde, LT-värde och lufttäthet) som berättar om hur energieffektivt fönstret är. Ju lägre U-värde – desto bättre energiprestanda.

Alla Traryd Fönster & SP Fönsters produkter är energieffektiva och tillverkade på ett sätt som är schysst mot miljön. De allra flesta av Traryd- & SP Fönsters produkter kan även Svanenmärkas genom tillvalet Energiglas plus (extra energiglas och varmkant). Det ger dig ett fönster med lägre U-värde och därmed bättre energieffektivitet.

Läs mer > Svanenmärkta fönster

När du väljer ett Svanenmärkt fönster får du ett fönster som är extra väl värmeisolerat för att minska energiåtgången. Svanens kriterier är att fönstret måste hålla hög kvalitet och funktionstestas för att få märkningen. De ställer även krav på träråvara, produktion, energieffektivitet, återvinningsbarhet och kemiska produkter.

Svana
Som en av de ledande och mest hållbara fönstertillverkarna i Sverige vill Traryd Fönster & SP Fönster inspirera till, och göra det enklare, att både prata om och leva ett mer hållbart liv. Därför lyfter vi gärna fram deras Svanenmärkta produkter som klarar Svanens hårda miljökrav. På så sätt gör vi det enkelt för dig att leva ännu mer hållbart – att svana* ditt liv.

*Svana är ett ord för alla hållbara handlingar, stora som små.

Traryd Fönster kan Svanenmärkas

Se vårt sortiment på Traryd Fönster som du även kan Svanenmärka för
extra hållbar miljö.

SP Fönster kan Svanenmärkas

Se sortimentet på SP Fönster med allmogeprofil invändigt. Många modeller kan Svanenmärkas för extra hållbar miljö.